Kolapaj
Väldens godaste paj med kola och grädde!
Recept:
Pajskal:
100 gram smör
ca 15 st digestivekex
Kolafyllning:
1 burk sötad kondenserad mjölk
3 dl grädde + riven choklad(ovanpå)
Gör så här:
Koka burken med den kondenserade mjölken i en kastrull med lock.
Glöm inte att först ta bort etiketten på burken.
Fyll kastrullen med vatten så det täcker burken.
Koka i 2 tim. Se till att burken är täckt med vatten hela tiden.
Under tiden krossa kexen och blanda dem med det smälta smöret.
Tryck ut blandningen i en pajform.
Grädda i 175 grader i ca 10 min.
När burken kokat i 2 tim, spola kallt vatten i kastrullen och låt den svalna
ordentligt.
Öppna burken som nu innehåller kolasås och fördela över pajskalet.
Vispa grädden och bred över kolasåsen och riv lite choklad över.

Kokostoscakaka
En enkel och mycket god kaka!!
Recept:
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3,5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
Toscasmet:
50 gram smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
1 dl ljus sirap
100 gram riven kokos
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i de andra ingredienserna.
Häll smeten i en springform.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Blanda under tiden ingredienserna till toscasmeten
i en kastrull.
Koka upp under omrörning, låt sjuda 1 min.
Ta ut kakan och bred över toscasmeten.
Grädda ytterligare 10 min.
Låt svalna!
